Albir

  • yhdellä puolella Benidorm valtavine pilvenpiirtäjineen ja meri. Toisella puolella taiteilijoiden Altea ja meri, edessä L´Alfas del Pi ja takana Sierra Geladan vuoret ja niiden takana taas meri.
  • pienikokoinen, noin10 000 asukasta vaihtelevine turistimäärineen
  • helppo löytää, N- 332 tietä Valencian suuntaan, Alicantesta 46 km, Benidormista 10 km
  • rauhallinen jopa elokuussa, jolloin koko Espanjan sisämaa näyttää vyöryvän rannikolle
  • kaksi kilometria L´Alfas del Pii´n jonka osa Albir onkin
  • L´Alfas del Pi -nimen alkuperä liittyy maatalouteen ja vesikulttuuriin
  • arabian kielessä Alfaz  tarkoittaa hedelmällistä tai viljeltyä maata, Pi puolestaan valencian kielellä mäntyä
  • asutettu torjumaan merirosvojen hyökkäystä
  • seitsemännentoista vuosisadan puolivälissä kylän hyvinvointi riippui Polopin paronista. Tuolloin paikka olikin nimeltään L ´Alfas de Polop!

 

Keskelle kylää, sen tärkeämmälle paikalle San Jose kirkon aukiolle istutettiin vuonna 1786 mänty. Mänty on siellä vieläkin ja nyt se symbolisoi itsenäissyyttä.

Albir, omassa rennossa ja rauhallisessa ympäristössä antaa monia mahdollisuuksia kirkastaa aisteja.

Sierra Geladan vuoret luo turvantunnetta, ilmakin tuntuu puhtaalta.

Albirin -rantoja peittävät kivet. Ne ovat pieniä, pyöreitä ja meri on niitä pehmentänyt niin, että myös paljain jaloin voi niillä kävellä.

Todellakin, niistä tulee erittäin mukavan tuntuisia erityisesti kesällä,  koska ne eivät lämmitä yhtä paljon kuin hiekka ja niillä astuessaan ei tuntuu kuin kävelisit  mikrouunissa.

Ilmaisu ”Jumala auttaa aikaista herääjä” pitää kylläkin ja auttaa varmasti noita jotka ovat rannalla jo kello 8, mutta mikäli haluat nukkua pidemmän, auttaa hän sinuakin, koska voit pysäkköidä rantabulevardille – Paseo de las Estrellas – ja pian olet jo nauttimassa upeita näkymiä

Peñón de Ifach kalliota ja Calpen kaupunkia.  Näiden lisäksi saat nauttia laajoista tiloista ja ehdottoman rauhallisesta menosta.

Albir on keskimäärin 76 m korkeudessa, mutta myös merenpinnan tasolla sekä 160 m korkeudessa on asuntaloja.

Täällä asuu monta eri kansallisuutta. 53% väestöstä ei ole espanjalaisia.  On hollantilaisia, englantilaisia, intialaisia, perulaisia, belgialaisia ,kiinalaisia, skandinaaveja, venäläisiä ja kaksi suomalaista. Kirjava, ilman muuta. Kuitenkin kaikki näyttävät tulevan toimeen keskenään.

Onko syy se, että keski-ikä täällä on 60 + tai se, että koko ympäristö huokuu rauhallisuutta, mene ja tiedä, eikä sillä syyllä ole niinikään väliä. Tärkeä, että nautitaan elämästä.

Niin, kun sitten illan tullessaan vatsa alkaa vaatimaan omansa, päätä minne haluat syömään.

Olemme testanneet tähän mennessä ravintoloita ja saat meiltä kyllä suosituksen, mutta itsehän päätät mikä paikka kutsuu.

Juhlat

No, voit syyttää Espanja monestakin asiasta, mutta fiestan puute se ei ole.

Eikä Albir ole poikkeus.

Me onnekkaat!

19. maaliskuuta järjestetään San José -festivaali.

Toukokuun ensimmäisellä viikonloppuna ”fiesta de la Creuta”.

Ensimmäisellä heinäkuun viikolla järjestetään yksi kauden kohokohdista: elokuvajuhlat.

Muuten, rantakatu on nimeltä ”Paseo de las Estrellas”,  koska kaikki kuuluisat elokuvanäyttelijät, jotka osallistuivat varhaisiin elokuvajuhliin, ovat laittaneet tähtensä marmorille, jolla vaellat.

1.-15. Elokuuta juhlitaan kesän fiestaa.

Ja lopulta marraskuussa ja joulukuussa järjestetään ”Honor del Santisomo Cristo” ja ”El Buen Acierto y la Purisma” -festat.

Tekeekö mieli shoppailla?

Pienet butiikit reunustavat pääkatua, sunnuntai-markkinoilta voit ostaa melkein kaiken hedelmien ja allaspumpun väliltä.

Kiinalaiset kauppiaat tarjoavat tuliaisa, vaatteita, kenkiä, työkaluja….

Haluat olla omassa rauhassa?

Vuorille sitten. Sierra Geladan (suomeksi tarkoittaa jäähdytettyä vuorta) luonnonsuojelu alueella on monta reittiä ja polkua.

Voit toki ilman reittejäkin kävellä tai istahtaa bussiin ja ajaa vaikkapa Alteaan tai Benidormiin.

Villa Romana Saunat

Kaikissa kulttuureissa vesi merkitsee puhtautta, terveyttä ja hyvinvointia.

Termi (lat. thermae) tai roomalainen kylpylä oli lähes jokaisessa Rooman valtakunnan kaupungissa sijainnut julkinen kylpylä, jossa valtakunnan asukkaat saattoivat kylpeä, hoitaa terveyttään ja kuntoaan sekä viettää vapaa-aikaansa.

Bene lava! Hyvää kylpyä!

Kylpylöiden jäänteitä on kaikkialla entisen Rooman valtakunnan alueella. Termit olivat merkki valtakunnan vauraudesta ja hyvinvoinnista. Kylpylät olivat varsin tasa-arvoisia suurten luokkaerojen valtakunnassa, niissä saattoivat vierailla niin rikkaat patriisit kuin köyhät plebeijit ja jopa orjatkin. Samaan kylpyaltaaseen pulahtivat myös niin miehet kuin naisetkin yhteiskylpyihin.

Termi on löydetty myös Albirin alueelta, lähellä rantaa.

Sisäänpääsy Villa Romanaan

TERVETULOA LOMALLE LA HACIENDAAN!

La Hacienda
Estrella Polar 67
03581 Albir/ Alicante
Spain

PUH/TEL:
Mika +358401627557

EMAILS:
info@lahacienda.fi
mika.hartikainen@lahacienda.fi