Torrevieja

Torrevieja on kaupunki Valencian itsehallintoalueella Alicanten maakunnassa Kaakkois-Espanjassa n. 50 km Alicanten kaupungin eteläpuolella. Nykyisin Torrevieja tunnetaan myös suosittuna lomakohteena, sillä kaupunki sijaitsee suositulla Costa Blancan ( eli ”valkoinen rannikko”) loma-alueella.

Historia:

Vuonna 1802 Torreviejassa oli vain vanha vartiotorni, jonka mukaan paikka on nimetty, ja joitakin taloja. Mutta vuonna 1803 kuninkaan Carlos IV päätti Reales Salinasin hallinnon siirtämisen La Matasta Torreviejan nykyiseen ytimeen ja talojen rakentaminen oli sallittua. Vuonna 1829 väestö tuhoutui kokonaan maanjäristyksessä ja myöhemmin Torrevieja uudistettiin. 1800-luvulla käsityöläistuotanto  oli hyvin vähäistä, kankaiden, hamppujen ja puuvillan valmistusta.

Suolajärvet:

Torrevieja sijaitsee kahden suuren luonnonvaraisen suolajärven ja meren välissä. Seudun suolajärvet ovat Euroopan suurimmat ja toiseksi suurimmat koko maailmassa.  Torreviejalla on terveellinen mikroilmasto, joten täällä voi viettää todellista terveyslomaa. Hyvät ilmasto-olosuhteet ja suolalaguuneissa kylpeminen lievittävät mm. astman, atopian, reuman ja niveltulehduksen oireita. Suolajärvien laguunit on nimetty kansallispuistoiksi ja niissä voi nähdä esim. flamengoja.

Seutu on kuuluisa myös suolan tuotannostaan suolan ollessa Torreviejalle tärkeä vientituote.  Torreviejan suolatehdas on Euroopan suurin ja se on maailman toiseksi suurin suolantuottaja. Museo del Mar y de la Sal eli meren ja suolan museo kertoo suolan tuotannon historista. Museoon on vapaa pääsy.

Markkinat:

Costa Blancan alueella  järjestetään suuria markkinoita. Torreviejan markkinat ovat perjantaisin ja niitä mainostetaan Euroopan suurimpina paikallismarkkinoina. Tinkiminen kuuluu asiaan ja kotiinviemisiksi  voi hankkia kenkiä, laukkuja ja muita nahkatuotteita huokeaan hintaan. Markkinakäyntiin kuuluu oleellisesti myös katukahvilaan istahtaminen ja churrojen eli rapeiden ja makeiden herkkujen nauttiminen.

Kulttuuriperintö:

Immaculate Conceptionin Arciprestal kirkko on rakennettu v. 1789 ja uudistettu v. 1844. Kirkko tarjoaa neoklassis-tyylisiä taideteoksia ihailtavaksi.

Jeesuksen pyhän sydämen kirkko on tunnettu Torreviejassa nimellä La Ermita. Vuonna 2007 se purettiin kirkon nykyaikaistamiseksi.

Rakkauden rukouslinnan kirkko, Mata on rakennettu v. 1896

Torreviejan kasino,  Modernistinen rakennus v. 1896

Eras de la Sal, se on kaunis esimerkki 1700-luvun teollisesta erkkitehtuurista, joka toimi suolasaunana ja laiturina 1777 – 1958

Kaupunginteatteri-Auditorio  on kansainväinen FOA -hankkeen projekti avattiin 28.6.2006 ja sen päähallissa on kapasiteetti 650 katsojalle.

Musiikkitalo on Torreviejan musiikkiyhdistyksen päätoimipaikka.

Kansainvälinen auditorio on tärkein Torreviejan infrastruktuuri.  Sen pinta-ala on 96 665 neliömetriä ja siinä on kaksi aluetta Auditorio ja konservatorio.

Puistoja on Torreviejassa paljon, tässä muutama asimerkki:

Paseo del Dique de Levente,  Majakka, Kansakunnan puisto josta mainittakoon että sen profiili vastaa eurooppalaista karttaa, Paseo Juan Aparicio jne…

Museot:

Kelluvat museot: Dolphins-61 ja Albatros III, Meri- ja suolamuseo, Ricardo Lafuente – museo, Pyhän viikon museo ”Tomas de Valcárcel”, Vistalegren messukeskus, Suolateollisuuden tutkintakeskus, Luonnontieteellinen museo, Virgen del Carmenin kulttuurikeskus

 

 

 

TERVETULOA LOMALLE LA HACIENDAAN!

La Hacienda
Estrella Polar 67
03581 Albir/ Alicante
Spain

PUH/TEL:
Mika +358401627557

EMAILS:
info@lahacienda.fi
mika.hartikainen@lahacienda.fi